Hieronder zijn enkele tips om een zo goed mogelijke cv te schrijven en enkele sollicitatie tips:

Voor een goede sollicitatie heb je een goed cv nodig. Hier zijn enkele tips voor een goed cv:

1 – Houd het kort en simpel: Opleiding, werkervaring, interesses en sterke punten vooral noemen.
2 – Houd het duidelijk en overzichtelijk: De meest relevante informatie moet snel te vinden zijn. Een te lang verhaal zorgt ervoor dat de belangstelling en interesse verdwijnt.
3 – Afstemmen op het bedrijf: Haal de aspecten die van belang zijn voor het bedrijf waar je solliciteert vooral aan.
4 – Activiteiten naast je opleiding noemen: Als je nog niet veel werkervaring hebt, noem dan de activiteiten/functies die je naast je opleiding hebt verricht, bijvoorbeeld voorzitter van een studentenvereniging of vertegenwoordiger van een voetbalvereniging.
5 – Let op je spelling: Vaak wordt een cv weggegooid als er spelfouten in staan. Laat je cv van tevoren dus controleren door verschillende personen.

Als je cv in orde is, is het tijd voor een sollicitatie. Hier volgen enkele sollicitatie tips:

1 – Kom op tijd: Dit spreekt misschien voor zich maar wees op tijd. Als je te laat komt geeft dat een slechte indruk. Haast je overigens ook niet maar vertrek op tijd.
2 – Kleed je passend: Houd je aan de bedrijfscultuur van het bedrijf waar je solliciteert. Als deze niet bekend is, wees dan altijd netjes gekleed.
3 – Goed luisteren: Als je actief luistert, maak je een betere indruk en kun je de gestelde vragen beter beantwoorden.
4 – Goede voorbereiding: Als je niet goed voorbereid bent, zal degene die de sollicitatie afneemt het snel genoeg merken en maak je minder tot geen kans. Met een goede voorbereiding zal het gesprek soepeler verlopen en maak je het jezelf makkelijker. Daarbij is bedrijfsinformatie heel belangrijk.
5 – Wees positief: Negativiteit is nooit goed. Blijf positief en achter jezelf staan. Wees ook nooit negatief over je vorige werkgever.

Als u op zoek bent naar een baan, neem dan gerust een kijkje tussen onze vacatures!